Storsatsing på talentmiljøer i Hedmark

05.03.2020 / Talent Norge og Sparebankstiftelsen Hedmark har inngått et samarbeid for å sikre at de aller beste kunst- og kulturtalentene får tilgang til gode talentprogram i Hedmark. Teater Innlandet, Hamar Game Collective og Fabelaktiv er de tre utvalgte satsingene.

Talent Norge og Sparebankstiftelsen Hedmark tilfører 12.3 millioner til nye satsinger der Talent Norge vil trekke på andre gode krefter som ligger Innlandet, samt sitt nasjonale og internasjonale nettverk. Les mer om samarbeidet her.

Dette er satsingene

FilmTalent Innlandet
Norges største frittstående produksjonsselskap utenfor Oslo, Fabelaktiv, vant i 2013 en EMMY – the International EMMY Kids Award – som første norske TV-produksjonsselskap. Gjennom talentprogrammet FilmTalent Innlandet skal Fabelaktiv dyrke frem og utvikle talenter innen film- og TV-produksjon. Unge, talentfulle manusforfattere, regissører, produksjonsdesignere og produsenter med base i Hedmark-regionen oppfordres til å søke.

Les mer om satsingen her.

Hamar Game Collective
Hamar Game Collective blir omtalt som Norges spillmekka, har vunnet en rekke høythengende priser (Sarepta Studio, et av selskapene i klyngen, vant en BAFTA i 2019!), og tiltrekker seg stadig spillutviklere fra hele verden for å ta del i det unike fellesskapet. Hamar Game Collectives talentprogram er for erfarne og nyutdannede spillutviklere som har en spillidé, ønsker å videreutvikle seg profesjonelt og har ambisjoner om større rekkevidde.

Les mer om satsingen her.

Teater Innlandet UNG
Teater Innlandet skal synliggjøre og løfte frem nasjonale talenter innen den brede forståelsen av scenekunsten som kunstform og håndverk. Teater Innlandet UNG er et toårig talentprogram som har til hensikt å utvikle skapende kunstnere, skuespillertalenter, produsenter og designere under 25 år. De utvalgte talentene skal gis tid og rom til fordypning på Institusjonsteateret Teater Innlandet, som har hovedsete på Hamar og med Innlandet som sitt primære virkeområde.

Les mer om satsingen her. 

OM TALENT NORGE
Vis mer
OM SPAREBANKSTIFTELSEN HEDMARK
Vis mer

På bildet: Catharina Bøhler, CEO Sarepta Studio og mentor i GameLab Hamar. 
Foto: Hamar Game Collective

19. september 2022

Daria Glenter - Dramatiker

"Gjør en innsats for å være glad på andres vegne, på ordentlig! Det åpner opp rom i deg sjøl som du ikke visste du hadde. Det er en kraft i å glede seg på andres vegne. Du blir sterkere av det sjøl."

Daria Glenter - Dramatiker
11. august 2022

Johan Ashenafi Granerud - Videoprodusent

"Tilgangen til Talent Norge sitt nettverk har senket terskelen for å knytte kontakter på tvers av ulike felt."

Johan Ashenafi Granerud - Videoprodusent
11. august 2022

Martha Antonette Solli - Filmskaper

"Talent Norge har gitt meg troen på meg selv som kreatør, og troen på at min stemme og måte å formidle historier på er verdt å videreutvikle."

Martha Antonette Solli - Filmskaper