Storsatsing på talentmiljøer i Hedmark

05.03.2020 / Talent Norge og Sparebankstiftelsen Hedmark har inngått et samarbeid for å sikre at de aller beste kunst- og kulturtalentene får tilgang til gode talentprogram i Hedmark. Teater Innlandet, Hamar Game Collective og Fabelaktiv er de tre utvalgte satsingene.

Talent Norge og Sparebankstiftelsen Hedmark tilfører 12.3 millioner til nye satsinger der Talent Norge vil trekke på andre gode krefter som ligger Innlandet, samt sitt nasjonale og internasjonale nettverk. Les mer om samarbeidet her.

Dette er satsingene

FilmTalent Innlandet
Norges største frittstående produksjonsselskap utenfor Oslo, Fabelaktiv, vant i 2013 en EMMY – the International EMMY Kids Award – som første norske TV-produksjonsselskap. Gjennom talentprogrammet FilmTalent Innlandet skal Fabelaktiv dyrke frem og utvikle talenter innen film- og TV-produksjon. Unge, talentfulle manusforfattere, regissører, produksjonsdesignere og produsenter med base i Hedmark-regionen oppfordres til å søke.

Les mer om satsingen her.

Hamar Game Collective
Hamar Game Collective blir omtalt som Norges spillmekka, har vunnet en rekke høythengende priser (Sarepta Studio, et av selskapene i klyngen, vant en BAFTA i 2019!), og tiltrekker seg stadig spillutviklere fra hele verden for å ta del i det unike fellesskapet. Hamar Game Collectives talentprogram er for erfarne og nyutdannede spillutviklere som har en spillidé, ønsker å videreutvikle seg profesjonelt og har ambisjoner om større rekkevidde.

Les mer om satsingen her.

Teater Innlandet UNG
Teater Innlandet skal synliggjøre og løfte frem nasjonale talenter innen den brede forståelsen av scenekunsten som kunstform og håndverk. Teater Innlandet UNG er et toårig talentprogram som har til hensikt å utvikle skapende kunstnere, skuespillertalenter, produsenter og designere under 25 år. De utvalgte talentene skal gis tid og rom til fordypning på Institusjonsteateret Teater Innlandet, som har hovedsete på Hamar og med Innlandet som sitt primære virkeområde.

Les mer om satsingen her. 

OM TALENT NORGE
Vis mer
OM SPAREBANKSTIFTELSEN HEDMARK
Vis mer

På bildet: Catharina Bøhler, CEO Sarepta Studio og mentor i GameLab Hamar. 
Foto: Hamar Game Collective

05. mars 2020

– De skal få øse av sine kreative hjertemuskler

Talentprogrammet FilmTalent Innlandet skal dyrke frem og utvikle talenter innen film- og TV-produksjon ved et av Norges største frittstående selskaper.

– De skal få øse av sine kreative hjertemuskler
05. mars 2020

– Egenutvikling og karrieremuligheter er en meget viktig og riktig kombinasjon

Teater Innlandet skal synliggjøre og løfte frem nasjonale talenter innen den brede forståelsen av scenekunsten som kunstform og håndverk.

– Egenutvikling og karrieremuligheter er en meget viktig og riktig kombinasjon

Teater Innlandet UNG

Teater Innlandets satsing er et toårig program for fire-seks unge skapende kunstnere og skuespilltalenter under 25 år.

Teater Innlandet UNG