Talent Norge i prosess med våre partnere og satsinger

26.03.2020 / De fleste av Talent Norges satsinger er hardt påvirket av den svært alvorlige situasjonen vi alle befinner oss i. Mange får ikke gjennomført planlagte arrangementer og prosjekter så lenge krisen pågår, de er bekymret for talentutviklingen fremover og mange er i prosess for å finne nye samarbeidsformer når Norge nå er stengt.

Våre satsinger gjør allerede en forskjell for kulturbransjen og samfunnet. Det er imponerende å se hvordan mange av dem arbeider med løsninger for ansatte og talenter i denne krisesituasjonen, sier Maria Mediaas Jørstad, daglig leder i Talent Norge.

I disse tider mener Talent Norge det er viktig å stole på våre verdier og vårt formål. Vi skal samle krefter i kulturlivet og blant private bidragsytere for å løfte det ypperste vi har av ungt, kunstnerisk talent. Derfor er vi i dialog med våre satsinger om hvordan vi best skal adressere de mange utfordringene de nå møter. Vårt arbeid fokuseres rundt et sentralt spørsmål: Hvordan skal vi sammen med kulturbransjen og de private bidragsyterne tilpasse talentutviklingen underveis og i etterkant av koronakrisen? 

Skreddersydde løsninger
Vårt arbeid skjer sammen med én og én satsing. Vi tror ikke det finnes et entydig svar på hvordan man løser dette. Talentutvikling på toppnivå er i utgangspunktet skreddersydde programmer. Det krever også skreddersydde løsninger akkurat nå, sier Mediaas Jørstad. 

Talent Norge kontakter fortløpende våre private samarbeidspartnere og alle viser stor forståelse for situasjonen som har oppstått. Det er vilje og fleksibilitet for å finne gode løsninger både på kort og lang sikt. 

– Mange av våre private bidragsytere har allerede bekreftet videre støtte. Vi er stolte av å arbeide sammen med så solide samarbeidspartnere, sier Mediaas Jørstad. 

Tiltak for talenter
Parallelt med arbeidet vi gjør sammen med satsingene jobber vi med tiltak rettet mot våre rundt 600 topptalenter. 

Vi kommer til å informere fortløpende om alle våre tiltak i Facebook-gruppen “Oss imellom - i regi av Talent Norge”.

Vi vil oppfordre og arbeide for at alle nåværende og tidligere talenter melder seg inn. Dette er en gruppe for talenter og prosjektledere hvor dere kan utveksle erfaringer, dele informasjon og møte andre på tvers av kunstfelt. Her får dere en unik mulighet til å tipse hverandre om alt fra støtteordninger til hvordan vi samarbeider digitalt. I tillegg vil vi i Talent Norge bidra med informasjon og tiltak rettet spesielt mot dere talenter i den nåværende situasjonen, sier Mediaas Jørstad.

Det første tiltaket vi kan tilby er tre timer coaching. Les mer om tilbudet her.

Illustrasjonsfoto fra Dirigentløftet: Terje Trobe

22. mai 2020

Hør to dirigenttalenter i aksjon under Festspillene ikveld

Hør resultatet fra mesterklasse under kveldens konsert.

Hør to dirigenttalenter i aksjon under Festspillene ikveld
20. mai 2020

Oppdatering om den midlertidige inntektssikringsordningen for frilansere og selvstendig næringsdrivende

Ved hjelp av Advokatfirmaet Henriksen & Co gir vi oppdateringer på ordninger i forbindelse med koronasmittetiltakene.

Oppdatering om den midlertidige inntektssikringsordningen for frilansere og selvstendig næringsdrivende mai
20. mai 2020

– Vi må spørre oss selv hvordan kulturlivet ikke bare skal klare seg, men hvordan det skal trives og spille en rolle i en ny virkelighet

Festivalsjef Anders Beyer forteller mer om årets digitale festival, samarbeidet med Talent Norge og hvilke høydepunkter publikum bør få med seg under årets festspill.

– Vi må spørre oss selv hvordan kulturlivet ikke bare skal klare seg, men hvordan det skal trives og spille en rolle i en ny virkelighet