Filmtalent Innlandet

Fabelaktivs talentprogram skal bidra til å dyrke frem og utvikle talenter innen film- og tv-produksjon med fokus på innholdsproduksjon for barn og unge.

Fire unge talenter deltok i talentprogrammet i perioden 2020–2023. Alle jobber i dag innenfor kulturproduksjonsfeltet. 5 nye talenter innen manus og innholdsutvikling, regi, postproduksjon og produsent, deltar i Filmtalent Innlandet 2.0 i perioden 2023–2024.

En av talentprogrammets målsettinger er å skolere deltakerne inn i en verden der målgruppetenkning står sentralt og med store muligheter på den internasjonale arena. I et godt og trygt arbeidsfellesskap bidrar Fabelaktivs talentprogram til at talentene kan skape seg en robust hverdag innenfor bransjen, skape godt innhold for målgruppene, få et godt kontaktnett, og utvikle seg til å bli kunstnere og produsenter som tør å utfordre og vise mot i sitt virke og i sine prosjekter. Talentteamet skal bringe fram idéer kollektivt og individuelt, godt fulgt av faglige mentorer.

Fabelaktiv har i snart 40 år utviklet og produsert innhold til norske og internasjonale tv-kanaler og distributører, og er et av få produksjonsselskaper utenfor Oslo som leverer innhold og produksjoner i mange sjangre og for mange målgrupper. I 2013 vant Fabelaktiv som første norske tv-produsent, en International EMMY Kids Award for produksjonen «Energikampen».

Foto: Arild Halvorsen

Private bidragsytere

  • Sparebankstiftelsen Hedmark

For mer informasjon, kontakt Hanne Sundby.

 

Info
Sjanger Film og spill
Område Innlandet
Vedtatt 2020
Periode 2020-2024
Finansiering
Talent Norges tildeling 3 700 000 NOK
Private bidragsytere 3 700 000 NOK
Total støtte 7 400 000 NOK
11. august 2022

Johan Ashenafi Granerud - Videoprodusent

"Tilgangen til Talent Norge sitt nettverk har senket terskelen for å knytte kontakter på tvers av ulike felt."

Johan Ashenafi Granerud - Videoprodusent
11. august 2022

Martha Antonette Solli - Filmskaper

"Talent Norge har gitt meg troen på meg selv som kreatør, og troen på at min stemme og måte å formidle historier på er verdt å videreutvikle."

Martha Antonette Solli - Filmskaper
10. februar 2022

Talent Norge gratulerer Filmskapere med Oscar-nominasjoner

«Verdens verste menneske» er nominert til Oscar for beste internasjonale film og beste originalmanus.

Talent Norge gratulerer Filmskapere med Oscar-nominasjoner