Blir «Håp» valgt ut til Oscar-shortlist?

08.02.2021 / I morgen, 9. februar, blir det kunngjort om Filmskapere-regissør Maria Sødahls film «Håp» legges frem som en av syv filmer til Oscar-shortlist for beste internasjonale film.

Foto: Filmskapere

Oscar-Akademiets internasjonale komité har blant annet trukket frem tematikkens evige aktualitet og filmens modige og sterke tilstedeværelse som bakgrunn for nominasjonen. Produsent i Filmskapere Thomas Robsahm forteller at det er svært god – og spent – stemning blant deltakerne i utviklingsprogrammet om dagen.

– Alle er glade for at det har lykkes så godt for en film som er utviklet i programmet vårt. I  år går flere filmer i opptak, så vi er i god flyt, forteller Robsahm.

– Hvis «Håp» havner på shortlist, så blir det en ny kampanje der vi må sette inn et ekstra støt for å få akademimedlemmene til å stemme oss helt frem til nominasjon.

Robsahm forteller at «Håp»-året har gått over all forventing, og at mottakelsen har vært strålende helt fra de presenterte filmen på Toronto Film Festival til den nå er valgt ut som norsk kandidat til Oscar.

– «Håp» er solgt til over 30 land og her hjemme fikk den besøkstall som vi var glade for, samt en rekke nominasjoner og priser, blant annet både Kanonprisen og Amanda for beste kvinnelige hovedrolle. Det ble også valg til årets film ved Subjektprisen, forteller Robsahm.

– I tillegg har den deltatt på Berlinalen i 2020, vunnet pris i Japan, og blitt nominert til to priser ved European Film Awards. Det siste skjer svært sjelden for norske filmer, forteller den erfarne produsenten.

Personlig mener Robsahm at filmen har svært gode Oscar-sjanser.

– Det aller viktigste for å nå opp er å ha en virkelig god film, og det mener jeg vi har. I tillegg er tematikken noe mange kan relatere til, spesielt når man er godt voksen, noe mange av de ivrigste medlemmene av akademiet er. I tillegg har vi Stellan Skarsgård, som er et stort navn i USA. Å nå opp i konkurranse med rundt nitti av de beste filmene fra hele verden er ikke enkelt, men vi har en mulighet, avslutter Robsahm.

Alle de endelige Oscar-nominasjonene annonseres den 15. mars. Den 93. utgaven av Oscar-gallaen er utsatt på grunn av korona-pandemien og kommer i år til å avholdes 25. april  i Los Angeles.

Vi i Talent Norge gratulerer alle involverte!

 

 

10. februar 2022

Talent Norge gratulerer Filmskapere med Oscar-nominasjoner

«Verdens verste menneske» er nominert til Oscar for beste internasjonale film og beste originalmanus.

Talent Norge gratulerer Filmskapere med Oscar-nominasjoner

Kortfilmkveld : 4 x Lilja Ingolfsdottir

.

Kortfilmkveld : 4 x Lilja Ingolfsdottir

Eskil Vogts

Eskil Vogts DE USKYLDIGE får verdenspremiere ved Cannes filmfestival, i det prestisjefylte programmet Un certain regard. Dette er første gang på 10 år at en norsk film er valgt ut til dette programmet

Eskil Vogts