Nå er det klart for NO NO fest!

19.06.2020 / Festspillene i Nord-Norge 2020 er avlyst. Men lenge leve Festspillene! Nå invitererer de og vi deg til å å ta del i kunstopplevelser fra 20. til 27. juni.

Festspillene i Nord-Norge er en sentral samarbeidspartner i SpareBank 1 Nord-Norge Samfunnsløftet og Talent Norges regionale samarbeid i Nord-Norge. De arbeider sammen for at de aller beste kunst- og kulturtalentene får tilgang til gode talentprogram der de bor.

Da pandemien rammet Norge og verden stoppet store deler det norske kulturlivet helt eller delvis opp. Blant annet måtte Festpillene i Nord-Norge 2020 avlyse. Men nå det er allikevel klart for fest!

Lørdag er det åpningen av NO NO Fest, der det blant annet blir åpningsseremoni hjemme i hagen din, urpremiere av ny musikk, hjemmekonsert i Reykjavik, workshop digitalt og kunstnersamtaler. Alt for å se om kunsten likevel kan nå frem og skape bånd mellom kunstner og publikum.

– Vi kansellerte årets festival, fordi Festspillene i Nord-Norge handler om nettopp å samle mennesker til kunstneriske opplevelser. Når pandemien traff oss var det ikke mulig å ta programmet som lå klart og bare flytte det til digitale plattformer, så derfor har vi brukt tiden frem til nå på å stoppe opp, undersøke muligheter, evaluere og bestemte oss for å komme tilbake med NO NO fest, en serie arrangementer i de neste månedene der vi tester alternative og bærekraftige møter, kommunikasjon og kontakt mellom artister og vårt publikum, sier festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir.

Her er noe av det spennende du kan oppleve den neste uka. Det er bare å følge med på Talent Norges Facebook-sider og nettsider samt Festspillnn.no for mer informasjon og store kunsteriske opplevelser!

Våronn for kunsten - åpningsseremoni

Festspillene i Nord-Norge har bedt Lost and Found productions om å lage et kunstnerisk prosjekt som en markering og et plaster på såret til alle som hadde gledet seg til Festspillene 2020. Den 20. juni, dagen Harstad burde ha kokt over med feststemte folk på torget, åpner heller nettsiden www.herbaria.no. Der vil du få nødvendig informasjonen for å være med på noe vidunderlig vanlig.

– Kunstens viktighet ligger et sted i møtet mellom mennesker og verden. Nå ser kanskje verden ganske annerledes ut en den gjorde for bare noen måneder siden. Endring er både vondt og viktig. Men noe står alltid urokkelig igjen: Vi trenger hverandre og vi trenger jorda. For å minne oss på det ønsker vi å invitere til en våronn for kunsten, åpningsseremoni eller hagefest, om du vil. Alle som vil kan være med, og jo flere jo bedre, sier Nikoline Spjelkavik, Victoria Røising og Per Magnus Barlaug i Lost and Found productions.

Verdenskjent komponist og musiker med eksklusiv hjemmekonsert

På det som skulle vært åpningsdagen får publikum også mulighet til å bli kjent med musiker og komponist Valgeir Sigurðsson, som sammen med Siggi String Quartet og sangeren Helgi Jónsson inviterer publikum til en intimkonsert hjemme hos seg. Opptak fra denne eksklusive konserten presenteres i Harstad kino 20. juni, og blir også tilgjengelig digitalt fra 21. – 27. juni for publikum.

– Det er en stor glede å kunne presentere Valgeir Sigurðssons kreative kollektiv, Bedroom Community – en av Islands fremste miljøer for nyskapende musikk som han startet sammen med Ben Frost og Nico Mulhy. Han har en imponerende liste av artister han har samarbeidet med, blant annet Björk, og vi er veldig glade for at han vil være tilknyttet oss i årene framover som festivalkunstner, sier festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir.

Urpremiere med Jakop Janssønn

Fredag 26. juni er det duket for urpremiere av Jakop Janssønns "Bricoleur"; kammermusikk påvirket av norsk og samisk folkemusikk, nordisk jazz og et lite hint av afrikanske rytmer. Alt i en minimalistisk verden der melodien og rytmen er det bærende elementet i musikken.

- For oss er dette arrangementet spesielt viktig – vi får presentere helt ny musikk av en av Nord-Norges fremste komponister og trommeslagere, men vi får også prøvd ut et hybridarrangement – altså en kombinasjon av både live konsert og en hjemmekonsert i nordnorske stuer. Vi oppfordrer de som ikke har muligheten til å komme i Trondenes kirke til å samle venner til en stemningsfull opplevelse sammen, eller nyte konserten alene om man foretrekker det, sier Skúladóttir

Dette er bare noe av det spennende som presenteres digitalt og i Harstad den kommende uka. Det er bare å følge med på Talent Norges Facebook-sider og nettsider samt Festspillnn.no for mer informasjon og store kunsteriske opplevelser!

OM REGIONALT SAMARBEID NORD-NORGE

Talent Norge og SpareBank 1 Nord-Norge Samfunnsløftet arbeider for at de aller beste kunst- og kulturtalentene får tilgang til gode talentprogram der de bor. Talent Norge vil i tillegg til å støtte det regionale samarbeidet arrangere nettverksmøter og skape synergier mellom satsinger på topptalenter i Nord-Norge.

SpareBank 1 Nord-Norge og Talent Norge har siden 2016 samarbeidet om talentutvikling i Nord-Norge gjennom å støtte enkeltsatsinger i regionen. Fra juni 2019 utvides samarbeidet med det som mål å skape en helhetlig talentutvikling regionen. Gjennom Samfunnsløftet går SpareBank 1 Nord-Norge inn som privat bidragsyter i et regionalt samarbeid med Talent Norge på talenter i Nord-Norge. SpareBank 1 Nord-Norge bidrar gjennom Samfunnsløftet inn i prosjekter som utvikler arenaer, innovasjon, ungdom og nordnorske lokalsamfunn. 

Gjennom de tilknyttede talentprogrammene jobbes det for å forsterke det gode samarbeidet innenfor kultursektoren i Nord-Norge. Alle talentene i det regionale samarbeidet får benytte Talent Norges nettverk av coacher og mentorer samt skreddersydde fagsamlinger og dialogmøter. Formålet er å styrke nettverket mellom talentprogrammene i nord samt å dele kunnskap på tvers av sjangre, regioner og andre bransjer enn kultur.

Mer om våre pågående satsinger i nord her.

Mer om vårt coaching-tilbud til talenter i nord her.

21. januar 2021

Lover å pakke ut “talentet” under TIFF

Mer Film-talentene Elle Sofe Sara og Åse Kathrin Vuloab kommer til Tromsø internasjonale filmfestival for å snakke om hvordan det er å utvikle sin første storsatsing i Nord-Norge

Lover å pakke ut “talentet” under TIFF
21. januar 2021

Har du fått med deg vår podcast-miniserie «Voices of the North»?

En liten smakebit på det spennende innholdet.

Har du fått med deg vår podcast-miniserie «Voices of the North»?
15. januar 2021

– Å skape seg en artistkarriere i Nord-Norge ser bedre ut en noensinne

Arctic Talent-vinner Jørgen Mindrum Hansen, aka Jomindo, er aktuell med ny singel.

– Å skape seg en artistkarriere i Nord-Norge ser bedre ut en noensinne