Deltagere i ArtEx

Deltagere 2023-2024

Azar Ebrahimi

Dokumentarfilmskaper

Azar Ebrahimi (f. 1989) er en norsk-iransk dokumentarskaper. Hun har vokst opp i Trondheim, studert filmvitenskap i England og fra 2010 - 2023 jobbet hun i NRK i Oslo, som regissør for både enkeltstående dokumentarer og serier. Azar er involvert helt fra idé- og utviklingsstadiet, og har fått god mottakelse gjennom anmeldelser, nominasjoner og priser for blant annet Helene sjekker inn, F-ordet, Innafor og Folkevalgt. Prosjektenes røde tråd er at de åpner lukkede rom og bryter ned fordommer. Azar er nå i gang med utvikling av sine første dokumentarer som uavhengig filmskaper. Når hun ikke gjør det, klatrer hun på fjell og klipper over hele verden.

Foto: Agnete Brun

Ida Haugen

Danser og koreograf

Ida Haugen (f. 1991) er en allsidig dansekunstner fra Skien, som bor og arbeider i Oslo. Hun utforsker scenekunst som utøver og koreograf i samarbeidsprosjekter og individuelle verk. I tillegg til dansen, interesserer hun seg for et bredt spekter av vokabular, inkludert improvisasjon, skuespill, teater, film, tekst og sang. Med en BA i samtidsdans fra Kunsthøgskolen i Oslo og studier ved Studio Harmonic i Paris, har hun vært medlem av kunstnerkollektivet Oslo Koreografiske siden 2018, og danset i verk av Ellen Jerstad/Roza Moshtaghi, Nagelhus Schia Productions/Sidi Larbi Cherkaoui, Stian Danielsen, Jennie Bergsli m.fl. Haugen hadde en aspirantstilling ved Carte Blanche, Norges nasjonale kompani for samtidsdans, fra 2014 til 2015. Internasjonalt har hun samarbeidet med Kari Hoaas Productions, turnert i Jordan, Georgia, Palestina og åpnet LaMaMa Moves!-festivalen i New York 2023. Haugen har også bidratt til filmfestivaler som soloutøver i "Shadowland" av Kari Hoaas. I 2020 debuterte hun som koreograf med "Hot Moon", i samarbeid med Dansens Hus og NORA. Som koreograf har hun også skapt verk for revyer, kor, moteshow og unge dansere. Haugen har mottatt flere stipender og støtte for sitt arbeid som dansekunstner, inkludert 1-årig arbeidsstipend fra Kulturrådet i 2022. For tiden jobber hun som danser og koreograf i et nytt prosjekt med Unge Viken Teater i regi av Ellen Jerstad. Våren 2024 danser hun i De Syv Dødssynder ved Operaen, i regi av Hanne Tømta, og høsten 2024 skal hun i gang med soloprosjektet Rose Water, der hun utforsker sin bakgrunn og tilhørighet til Vietnam gjennom morens reise som båtflyktning. 

Foto: Agnete Brun

Julian Juhlin

Scenograf og visuell kunstner

Julian Juhlin (f. 1987) er en dansk kunstner og scenograf utdannet ved Danmarks Nasjonale Scenekunstskole. Han har designet både scenografi og kostymer for et stort antall scener, inkludert Det Kongelige Teater og det danske bidraget til Praha Quadrennial, verdens største utstilling for scenografi. Samtidig har han jobbet som kunstner ved å bruke tilnærmingene til iscenesettelses han lærte fra arbeidet med teater for å skape en teatralsk billedkunst. Hans praksis inkluderer film, installasjon, performance og scenografi og han har stilt ut på så forskjellige steder som Copenhagen Contemporary og Times Square i New York, fått tildelt Den Unge Kunstneriske Elite Programmet fra Statens Kunstfond og ISCP residency i NYC.  Han er fascinert av spenningen mellom det iscenesatte og det autentiske og har iscenesatt sin egen virkelighet og bygget opp en personlig ikonografi av bilder og figurer basert på hans eget liv, der han visker ut grensene mellom liv, kunst og teater.

Foto: Agnete Brun

 

Louise Lyngh Bjerregaard

Klesdesigner

Louise Lyngh Bjerregaard er en motedesigner basert i Paris kjent for å viske ut grensene mellom couture og ready-to-wear. Basert på håndverk, en besettelse av tekstiler og en spesiell oppmerksomhet for detaljer, har merket et sterkt fokus på teknisk sensibilitet samtidig som det forener kunst og mote. Bjerregaard ble født i København der hun studerte skreddersøm ved Scandinavian Academy of Fashion Design. Hun internerte hos designerne Dennis Lyngsø, Anne Sofie Madsen, Asger Juel Larsen og Mike Eckhaus ved Eckhaus Latta i New York. Louise startet sin karriere ved å jobbe med et prosjekt med Lady Gaga, og i 2015 studerte hun strikkevarer ved Central Saint Martins i London under professor Sarah Gresty. Bjerregaard lanserte kvinneklær under eget navn i 2019 og flyttet til Paris tidlig i 2021. Arbeidene hennes har blitt vist ved en rekke institusjoner, deriblant Maison du Danemark, Danmarks Nasjonalgalleri og Moderna Museet i Malmö. Bjerregaard hadde sin runway debut i 2021 under Couture Week i Paris. Noen måneder senere debuterte hun digitalt på Copenhagen Fashion Week i august 2021. Tidligere samme år ble hun nominert som finalist ved Zalando Sustainability Awards 2021 og Magasin du Nord Fashion Prize 2021. I mars 2022 debuterte Bjerregaard med sin første ready-to-wear kolleksjon. Samme år ble hun nominert som "Årets navn" på ELLE Awards. I februar 2023 debuterte hun med sin første håndverksmessige ready-to-wear-kolleksjon under Paris Fashion Week på 35/37.

Foto: Agnete Brun

Maria Ose

Fløytist

Maria Ose (f. 1998) sitter sesongen 2023/24 på kontrakt som solofløytist i Trondheim Symfoniorkester. Som 15-åring debuterte Maria som solist, da hun med sin tvillingsøster Ingrid spilte med Kringkastingsorkesteret. Siden har hun vært solist med både Stavanger Symfoniorkester, Kristiansand Symfoniorkester og Arktisk Filharmoni. Hun vikarierer som solofløytist i de største orkestrene i Norge, som Operaorkesteret, Kringkastingsorkesteret og Det Norske Kammerorkester. Maria er en dedikert kammermusiker, og grunnla i 2020 sin egen kammermusikkfestival sammen med sin søster Ingrid, Ose Kammerspel. Hun er aktuell på flere av landets festivaler og konsertserier, og har spilt kammermusikk med internasjonalt svært ettertraktede musikere som Elise Båtnes, Håvard Gimse, og Francoix Leleux. Hun har blant annet mottatt Drømmestipendet fra Norsk Tipping, Furorestipendet fra Sogn og Fjordane Sparebank og TÆL-stipendet fra Sparebanken Midt-Norge - der hun og søsteren Ingrid ble kåret til årets kulturtalent. Maria tar nå en master på Hochschule für Musik und Theater München under en av Europas mest ettertraktede fløyteprofessorer, prof. Andrea Lieberknecht.

Foto: Agnete Brun

 

Mark Tholander

Visuell kunstner

Mark Tholander er en dansk billedkunstner, som bor og arbeider i København. Forestillingen om, hva et fellesskap består av, er et omdreiningspunkt i hans praksis. Han har arbeidet med temaer som familien som et normaliserende fellesskap og samfundet som et sosialt hierarki. Hans praksis kretser om, hva som skjer, når fellesskaper trer ut av normalitet, ut av synkronisitet – og om vi kan skape nye sammenheng i kollektiv desorientering. Hans praksis består i høy grad av samarbeid, hvor han har arbeidet sammen med musikere og skuespillere om å skape filmiske verk.
Han har tidligere vist sine verk på Rencontres Internationales (FR), Seattle Transmedia & Independent Film Festival (US), Korea Foundation Gallery (KR), Kunsthal Aarhus (DK), FILE – Electronic Language International Festival (BR), New Media Artspace (US) og Beijing International Short Film Festival (CN). Hans seneste prosjekt har vært en multikanals installasjon på VEGA, i et samarbeide med Art Hub (som en del af VEGAs nye strategi om at arbeide på tvers av kunstarterne i 2022), og en soloutstilling på This Is Not a Church i Seoul, Sydkorea, i 2023.

Foto: Agnete Brun

 

Marte Nødtvedt Skjæggestad

Arkitekt

Marte er den ene halvdelen av den norsk-danske arkitektduoen Jespersen Nødtvedt som har fokus på holdbarhet og håndverk. Arkitektkontoret ønsker å se på vår felles materialbank med et nytt blikk slik at bygningskunst og holdbare materialer blir en og samme ting. Målet er en arkitektur der konstruksjon og materialer skaper selve uttrykket og dermed transcenderer tradisjonelle ideer om form og stil. Parallelt med bygde prosjekter har kontoret også et mer utforskende spor der konstruksjons- og materialundersøkelser utforskes i modeller og 1:1 utsnitt med både en teknisk og kunstnerisk vinkel. De to sporene informerer hverandre i et samlet og flersidig kunstnerisk virke. Deler av kontorets verker kan ses utstilt på Utzon Centeret i Aalborg og Dansk Arkitektur Center i København, og deres arbeider har mottatt flere priser, stipender og karriereforløp, som Den Unge Kunstneriske Elite fra Statens Kunstfond.

Foto: Agnete Brun

 

Uno Vesje

Harpist og komponist

Uno Alexander Vesje (1989) er en prisvinnende norsk harpist og komponist. Uno fikk sitt internasjonale gjennombrudd i harpeverden som vinner av både the World Harp Competition i Nederland 2021 og the USA International Harp Composition Contest 2019. Som utøver og komponist skaper Uno prosjekter der han løfter frem samfunnsrelaterte utfordringer gjennom musikken, som klimakrisen, vold mot kvinner, rasisme og skeiv seksualitet. Uno har fremført sine prosjekter på festivaler i Europa, USA og Asia, i konsertsaler som Carnegie Hall i New York City og Het Concertgebouw i Amsterdam. Som solist har Uno spilt med orkestre som Bergen Filharmoniske Orkester, Arktisk Filharmonis sinfonietta, Trondheim Symfoniorkester og Det Norske blåseensemble. Uno har gitt ut to album med egen musikk, “Poems From a City” og “Oslo(ve)”. 

Foto: Camilla Storvollen

 

Veslemøy Narvesen

Trommeslager, låtskriver, sanger og komponist

Veslemøy Narvesen (f.1997) er en norsk musiker og komponist født i Kristiansand og bosatt i Trondheim. Hun har fordypet seg i improvisert musikk og har sin utdanning fra Norges musikkhøgskole og jazzlinja ved NTNU. I 2020 mottok hun Oslo Jazzfestivals USBL-talentpris og i 2021 vant hun den prestisjetunge konkurransen Jazzintro og tittelen “Årets unge jazzmusikere” med  bandet Kongle Trio. De siste årene har hun vært aktiv som frilansmusiker i en rekke ulike prosjekter og konstellasjoner med arbeid som beveger seg mellom alt fra populærmusikk til friimprovisert musikk. Hun har samarbeidet med musikere som Kit Downes, Mette Rasmussen, Ingebrigt Håker Flaten, Anja Lauvdal, Moddi, Malin Pettersen og er for tiden aktiv i blant annet Mall Girl, Schemes,  Benjamin Gisli Trio og Dafnie - i tillegg til sitt eget soloprosjekt som slapp debut-album høsten 2023. Albumet ble omtalt som “Høstens fineste norske album” av Audun Vinger i Dagens Næringsliv. 

Foto: Agnete Brun



 

Zakiya Ajmi

Forfatter

Zakiya Ajmi er en dansk forfatter som er utdannet fra Forfatterskolen for Børnelitteratur ved Aarhus Universitet. Hun skriver i mange forskjellige sjangre og for ulike målgrupper – både bildebøker for små barn, ungdomsromaner for tenåringer, grafiske romaner, teaterstykker, og i 2022 debuterte hun med sin første roman for et voksent publikum. Romanen heter Delvist Møbleret (Delvis møblert) og ble nominert til den danske debutantprisen. Den ble også valgt ut av Statens Kunstfond til å være den danske deltakeren i European First Novel Festival som arrangeres i Kiel, Tyskland. I Danmark fikk hun sitt gjennombrudd som forfatter i 2020, med ungdomsroman Vulkan. Romanen ble nominert til Kulturdepartementets forfatterpris og til Nordisk Råds barnelitteraturpris, og er oversatt og solgt til Norge (hvor den er utgitt på Samlaget), samt Færøyene og Italia.

Foto: Agnete Brun

 

 

Deltagere 2021 - 2022

Ahmed Umar

Visuell kunst

Ahmed Umar er en norsk-sudansk kunstner som arbeider med blant annet keramikk, smykker, performance og trykk. Umar er opprinnelig fra Sudan og kom til Norge som politisk flyktning i 2008. Arbeidene hans er ofte inspirert av erfaringer fra oppveksten, samt dynamikken som oppstår i bruddet med ett land og tilpasningen til et annet. Ahmed Umar har en mastergrad i medium- og materialbasert kunst, fra Kunsthøgskolen (2016), og har hatt utstillinger ved flere sentrale kunstinstitusjoner i Norge. Han har blant annet stilt ut ved Kunstnernes Hus, Kulturhistorisk Museum (Oslo) og Hannah Ryggen-triennalen.
Umars arbeider har blitt innkjøpt av blant annet Drammens Museum for kunst og kulturhistorie og Oslo Kommunes Kunstsamling. Han har mottatt en rekke utmerkelser som Scheiblers kunsthåndverkpris i 2018
og Debutantprisen v/Årsutstillingen for norske kunsthåndverkere i 2017.

Birgitta Elisa Oftestad

Cellist

Birgitta Oftestad studerte ved Unge Talenter Barratt Due fra hun var ti år gammel og har deltatt i mentor programmet Crescendo fra 2016. Siden 2012, fra hun var ti år gammel, har hun spilt på diverse konsert arenaer og konkurranser både nasjonalt og internasjonalt.  I 2018 vant hun den norske solistprisen, og samme år representerte hun Norge ved Eurovision Young Musicians i Edinburgh. I 2019 åpnet hun Oslo Kammermusikkfestival, bare 17 år gammel, og i 2021 vant hun Ung Solist konkurransen. Hun har deltatt på internasjonale kurs og festivaler, som Kronberg og Verbier, og har allerede vunnet en rekke stipender og priser.

“Birgitta is a highly gifted cellist, actually one of the greatest talents I have ever heard. And I have heard many” Arve Tellefsen

«Birgitta Oftestad er en av de største cellotalentene jeg har hørt. Hun evner å formidle emosjonelt krevende musikk langt utover hennes alder.» Truls Mørk

 

Catharina Vu

Skuespiller

Catharina Vu er opprinnelig fra Sandnes, men er bosatt i Oslo.  Hun er utdannet med bachelor i skuespill ved «Det Multinorske» i Oslo, og har jobbet freelance som skuespiller i 3 år. 
Catharina har gjort seg bemerket som skuespiller ved Riksteateret, Det Norske Teateret, og som blant annet au-pairen «Pim» i Tv-serien EXIT.  I tillegg har hun spilt følgende hovedroller:
Nila (Nila og den store reisen/Det Norske Teateret) og Tara (Habitat/Teateret Vårt). 

Foto: Agnete Brun

Heiki Rippinen

Scenekunstner

Heiki Rippinen er scenekunster med erfaring som utøver, regissør, dramaturg og underviser. Han har en finsk far som blant annet har vært tivoliarbeider, og han har fra ung alder reist gjennom Skandinavia sammen med tivoliarbeidere noe som har satt sitt preg på hans kunstneriske utrykk. Heiki har jobbet med blant annet Bianca Casady (CocoRosie), Lars Vik og Ariel Efraim Ashbel, og med grupper som Grenland Friteater, METIS Arts og Building Conversation. I tillegg har han virket som teatersjef på Teater Momentum i Odense og huskunstner ved Theater Freiburg. Arbeidet til Heiki har vært presentert på scener som Thalia Theater, Münchner Kammerspiele og Black Box Teater - og på festivaler som GogolFest og Copenhagen Stage.

Foto: Agnete Brun

Idun Baltzersen

Visuell kunst

Idun Baltzersen er en 33 år gammel norsk billedkunstner. Hun er opprinnelig fra Trondheim, men bor og arbeider i Stockholm. Hun har en Bachelor i grafikk (2012), og master i billedkunst fra Konstfack i Stockholm (2014). Baltzersen er kjent for sine monumentale vegginstallasjoner av grafikk og trykkplater, samt sine håndlagde kunstnerbøker. For tiden arbeider hun med tegning, kold nål og tresnitt. Idun har blant annet deltatt i kollektivutstillinger på Moderne Museet i Malmø, Galleri Magnus Karlsson i Stockholm, Uppsala Konstmuseum og Kunstnerforbundet, og hun har hatt separatutstilling på RAM galleri. Idun ble nominert til Queen Sonja Print Award (2020), hun har fått arbeidsstipend fra Norske Grafikeres fond, prosjektstøtte fra Billedkunstnernes Vederlagsfond Lindell-stipendiet (2019). Hun har vunnet 1. pris (Seglem prisen) i den internasjonale tresnittfestival HIT 2019, Stockholm Stads kulturstipend og et 3-årig arbeidsstipend fra Billedkunstnernes Vederlagsfond. 

Foto: Agnete Brun

Inés Belli

Koreograf og danser

Inés Belli er danser og koreograf med base i Oslo. Hun har sin utdanning fra kunsthøgskolen i Oslo og Goldsmiths University i London, og har siden utdanningen jobbet skapende og utøvende med både koreografi og dans, alene og i ulike konstellasjoner. Hun har produsert to helaftens forestillinger, Postmodern Cool (2019) og Metasexy (2020) som begge hadde premiere på Dansens Hus Oslo. Bellis arbeid har også blitt presentert gjennom Aerowaves, Dansenett Norge og Dansenett Sverige. Hun har i tillegg koreografert bestillingsverk for studenter ved Kunsthøyskolen i Oslo og Spin Off Forstudium dans. I sin koreografiske praksis forsøker Belli å se kritisk på normer og strukturer i samfunnet.
Gjennom forskyvning og forvirring av tilskuerens blikk og utøverens praksis, skaper hun estetiske uttrykk og koreografiske strukturer i kontekst av et bredt kroppslig og teoretisk referansegrunnlag. Belli mottok i 2019 Statens Kunstnerstipend for nyetablerte kunstnere.

Margrete Skretting Bergset

Musiker

Margrete Skretting Bergset er sanger, låtskriver, komponist og produsent, opprinnelig fra Asker, men bosatt i Oslo. Hun studerer for tiden sang ved improvisasjon- og jazzlinjen på Norges Musikkhøgskole, og har hovedfokus på låtskriving, tekstarbeid, musikkproduksjon og kveding. Samtidig jobber hun med et eget soloprosjekt, og med ulike band, klassisk kor- og ensemblesang og friimprovisasjon. I 2021 planlegger Magrete å spille inn debutalbum med egne låter og komposisjoner ved Luft Recordings i Sandvika. I musikken sin har hun ofte impulser fra trip-hop, jazz, elektronika og norsk folkemusikk.  Musikkens hennes har  blitt brukt i TV-serien «Unge Lovende» (NRK) og «I May Destroy You» (BBC/HBO). Nominert til Gullstolen for beste musikkvideo (Kortfilmfestivalen 2021). Har også mottatt NOPA-stipendet i 2018.

Foto: Agnete Brun

Mie Gjersen Hansen

Set designer

Mie Gjersen Hansen er opprinnelig fra Danmark, men er bosatt i Oslo. Sommeren 2018 avsluttet hun sin bachelor i «Production design» fra Den Norske Filmskole i Lillehammer. Etter utdannelsen har hun gjort flere oppdrag i Norge og Danmark innenfor reklame, kortfilm, musikkvideo og Tv-serier. Noen av produksjonene hun har jobbet på er «Minkavlerne» (dansk Tv-serie), «Equinox» (dansk Tv-serie/Nettflix), «Vildmænd» (spillefilm/Nordisk film), «Motor Agency» (reklame Jack & Jones).

 

 

Sandra Lied Haga

Cellist

Sandra Lied Haga er cellist, bosatt i Oslo. Hun startet å spille cello allerede som 3 -åring og var den yngste deltager noen gang i Barratt Dues Musikkprogram for talentfulle barn. Hun var også en av de første studentene ved London Razumovsky Academy og Berlin Barenboim Academy. Fra hun var ti år gammel var hun invitert til å tilbringe somrene ved Margess, Aspen og Verbier festivalene. Senere har hun studert ved Norges Musikkhøgskole under Truls Mørk, Lars Anders Tomter og Thorleif Thedeen.   Siden debuten som 12 -åring i Wigmore Hall har hun gjestet utallige orkestrere og beveget publikum over hele verden, også i viktige musikalske metropoler som New York, Berlin, Praha, London, Zurich, Budapest, Warsava og Tallin. Siden hun var 17 år gammel har hun spilt på alle de viktige festivalene, som Salzburger Festspiele, Utrecht Festival og Pärnu Music Festival, samt alle de store festivalene her hjemme. Som en engasjert kammermusiker har hun spilt med fremtredende kunstnere som Anne-Sophie Mutter, Leif Ove Andsnes, Yo-Yo Ma og mange flere. Listen er lang. Hun har vunnet den prestisjetunge Equinor Classical Music Award 2019, og har en rekke utmerkelser både nasjonalt og internasjonalt. I 2019 ble hun nominert til Spellemannsprisen for sitt debut album.

Foto: Agnete Brun

Sonoko Miriam Welde

Fiolinist

Sonoko Miriam Welde er fra Bergen, og studerer for tiden ved «Haute Ecole de Musique de Lausanne» i Sveits. Hun har spilt som solist med en lang rekke store orkestre, bl.a. Oslo-Filharmonien, Royal Philharmonic Orchestra, Bournemouth Symphony Orchestra, Lausanne Chamber Orchestra, WDR sinfonieorchester Köln og Kremerata Baltica.  Hun har i tillegg vunnet en flere høystående priser, blant annet NRK’s Virtuos-konkurranse (2014), Den norske solistpris, og Equinorstipendet for klassisk musikk. I 2021 kommer hennes debutalbumet med Oslo-Filharmonien på plateselskapet LAWO.

Foto: Agnete Brun

 

Thea Sofie Loch Næss

Skuespiller

Thea Sofie Loch Næss begynte med skuespill da hun var 8 år gammel. Hun har pendlet mellom Norge og USA i flere år, og har opparbeidet seg en solid britisk og amerikansk aksent. Hun har gjort stor suksess i internasjonale roller som Kristin Sverresdatter og Birkebeinerne (2016), Linnea Kaupang i «Wisting» (2019), Skade i «The Last Kingdom» (Nettflix), Mio i «Hjerteslag» (TV2). I tillegg spilte hun hovedrollen i Eirik Svensson’s film «One Night in Oslo», som hadde premiere 2014. Thea har studert drama på Hartvig Nissens skole i Oslo.

Foto: Agnete Brun

 

 

 

Torje Fagertun Spilde

Musiker

Torje Fagertun Spilde er komponist, produsent og utøver innen elektronisk musikk. Han har bodd i Tromsø i 4 år, men har nylig flyttet til Oslo. I Tromsø var Torje kursholder for konseptet "Beatguiden" på Tvibi (et tilbud der man kan få veiledning og tilbakemelding på musikkproduksjoner, samt feedback, tips og råd innen musikkarrangement, og programvare). I tillegg har Torje arrangert flere workshops i Nord-Norge, med praktisk og teoretisk gjennomgang av hva det vil si å være utøvende musiker innen elektronisk musikk. Torje gir ut og fremfører musikk under artistnavnet «Third Attempt», signert under plateselskap Beatservice Recordings (basert i Tromsø). Han har også utgitt musikk på plateselskapet Paper Recordings (UK). I slutten av april 2021 slapp hans sitt nyeste album: «Beats From the Quarantine».

Foto: Agnete Brun

 

Deltagere 2017-2020

Aasne Vaa Greibrokk

Filmregissør

Aasne Vaa Greibrokk (f. 1982, Bodø) er utdannet ved Nordland kunst- og filmfagskole og Den norske filmskolen på Lillehammer. Hennes kortfilmer har vært tatt ut til internasjonale festivaler. Eksamensfilmen Til hvem det måtte angå vant pris for beste film på Studentfilmfestivalen i Lillehammer. Hun debuterte som spillefilmregissør i 2016 med Alt det vakre (Reykjavik International Film Festival og Hamptons International Film Festival).

Alexander Kereklidis Turpin

Filmregissør

Alexander Kereklidis Turpin (f. 1989, Stockholm) tok eksamen i filmregi på Den norske filmskolen i Lillehammer i 2016. Han har laget en rekke kortfilmer med fokus på mellommenneskelige relasjoner i grenselandet mellom politikk og privatliv. Mest oppmerksomhet har han fått for eksamensfilmen «Generation Mars», som ble nominert til Student Academy Awards (Student-Oscar) og vist på over 20 anerkjente kortfilmfestivaler i fem verdensdeler, samt for stillbildefilmen «Kill the Rich» som har vunnet priser i Skandinavia og England.

Amalie Stalheim

Cellist

Amalie Stalheim (f. 1993, Bergen) er en prisvinnende cellist og en av Skandinavias fremste unge musikere. Hun begynte å spille cello da hun var 6 år gammel, og nå inne i sitt siste år på det utøvende masterstudiet ved Edsberg slott ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Sverige. Amalie studerer med celloprofessor Torleif Thedéen. Amalie er allerede ettertraktet som solist og kammermusiker og det siste året har hun har vært solist med flere profesjonelle orkestre i Norge og i Sverige. Hun vant en av Sveriges største konkurranser for klassiske musikere, Ljunggrenska tävlingen i 2015, blir jevnlig invitert til å delta på festivaler i inn- og utland, og ble tildelt Firmenich Prize ved det prestisjetunge Verbier Festival Akademiet i Sveits i 2015. I 2016 var Amalie Stalheim en av fem unge klassiske utøvere som ble nominert til Statoilprisen, og hun har tidligere mottatt større stipender fra Kungliga Musikaliska Akademin i Sverige, YAMAHA Europe Music Foundation i Sverige, Den Nordiske Första St Johannisorden i Sverige og SpareBank 1 SR-Bank sitt stipend G9alt for unge musikk-talenter.

Aslak Aune Nygård

Danser

Aslak Aune Nygård (f. 1995, Trondheim) jobber som utøvende danser. Han er utdannet fra Balletthøgskolen ved Kunsthøyskolen i Oslo med en bachelorgrad i samtidsdans. Siden 2018 har han vært tilknyttet Carte Blanche, Norges nasjonale kompani for samtidsdans, hvor han har jobbet med koreografene Francois Chaignaud, Ingeleiv Berstad, Kristin Ryg Helgebostad og Bouchra Ouizguen. Utover dette jobber han tett med koreografen Roza Moshtaghi og er aktiv med eget kunstnerisk arbeid som blant annet har blitt vist på Dansens Hus under Koreografilaboratoriet.

Carl Martin Eggesbø

Skuespiller

Carl Martin Eggesbø (f. 1995, Oslo) har sin utdanning fra Academie voor Theater en Dans i Amsterdam og skuespillerutdanningen ved Teaterhøgskolen i Oslo, hvor han uteksamineres i 2019. I forkant av og under utdanningen har han vært tilknyttet ulike prosjekter innen teater, film og TV, blant annet som karakteren Eskild i NRK-suksessen SKAM.

David Cariano Timme

Slagverker

David Cariano Timme (f. 1989, Ludwigsburg) er en slagverker med klassisk bakgrunn og har en bachelorgrad fra Musikhochschule Lübeck, samt en mastergrad fra Norges Musikkhøgskole. Hans aktivitet som slagverker er ikke begrenset til klassisk musikk og omfatter mye forskjellig fra musikalsk teater til popmusikk. Han har spilt som solist eller kammermusiker på spillesteder over hele Europa og Asia, som Schleswig-Holstein Musikfestival, Festspiele Mecklenburg-Vorpommern, Øya-Festivalen, Hong Kong Days of New Music og andre. Davids arbeid fokuserer på samarbeid med unge norske komponister samt internasjonale kommisjoner for nye verk for slagverk og elektronikk.

Edvard Munch Ensemble

Halvannet år etter sin lansering høsten 2015 har Edvard Munch Ensemble allerede rukket å få stor anerkjennelse for sin nyskapende formidling av klassisk musikk. Fem av Norges fremste unge utøvere har gått sammen om å skape en helt ny konsertopplevelse der kjent og ukjent kammermusikk flettes sammen med sceniske, litterære og visuelle elementer som vises på scenen når musikken spilles. Hvert av ensemblets prosjekter er basert på et spesifikt tema som presenteres ikke bare gjennom det musikalske og kunstartene som vises, men også gjennom ensemblets egne visuelle profil. Ensemblet har opptrådt bl.a. i Stormen Konserthus, Bærum kulturhus, Den Norske Opera og Drammens Teater og har samarbeidet bl.a. med KODE i Bergen og Universitetet i Oslo. Dextra Musica er ensemblets faste samarbeidspartner i satsningen på formidling overfor barn og unge. Edvard Munch Ensemble er i ArtEx representert ved Thormod Rønning Kvam og Victoria Putterman.

Ensemble Allegria

Ensemble Allegria er et av de fremste klassiske ensemblene i Norge, og har siden oppstarten i 2008 begeistret publikum med sine energiske og kommuniserende fremførelser. Ensemblet drives av musikerne selv, og gjester jevnlig festivaler som Festspillene i Bergen, Oslo Kammermusikkfestival, Ultimafestivalen, Hardanger Musikkfest og Festspillene i Nord-Norge. Ensemble Allegria har samarbeidet med solister som Truls Mørk, Christian Ihle Hadland, Martin Fröst, Tine Thing Helseth og Lawrence Power, og har de siste årene hatt et tett samarbeid med Det Norske Solistkor. I 2012 ble Ensemble Allegria tildelt Statoils klassiske talentstipend, som første ensemble noensinne. Orkesteret har gitt ut to plater på LAWO Classics, den siste ble nominert til Spellemannprisen for 2015. Ensemble Allegria er i ArtEx representert ved Maria Eikefet og Maria Angelika Carlsen.

Ernst De Geer

Filmregissør

Ernst De Geer (f. 1989, Stockholm) er utdannet ved Den norske filmskolen på Lillehammer og Biskops Arnö i Stockholm. Hans eksamensfilm «Kulturen» vant nasjonale og internasjonale priser, deriblant Beste norske kortfilm under Bergen internasjonale filmfestival. I 2018 ble han valgt ut til Wild Card av Svensk filminstitutt, for å utvikle spillefilmen «Hypnosen», og fikk sammen med Barbosa Film produksjonsstøtte til kortfilmen «Wimbledon» av Norsk filminstitutt.

Fredrik Longva

Teaterregissør

Fredrik Longva (f. 1987, Tønsberg) var ferdig utdannet teaterregissør i 2018 fra Teaterhøgskolen, KHiO. Han har også en Master i kunsthistorie med fordypning i performancekunst og nevrokognitiv psykologi, samt bachelorgrad i kunsthistorie med fordypning i iscenesatt fotografi fra Universitetet i Bergen. I tillegg har Fredrik en Bachelorgrad i psykologi med fordypning i arbeid-og organisasjonspsykologi fra Universitetet i Oslo. Fredrik har hatt studieopphold i New York, Berlin og Roma. Høsten 2019 Regidebuterer Fredrik med med «Dødsdansen» av August Strindberg på Trøndelag teater

Grete Sofie Borud Nybakken

Danser

Grete Sofie Borud Nybakken (f. 1993, Fetsund) er utdannet ved Den Norske Opera og Balletts Ballettskole og The Royal Ballet School i London, og har vært ansatt som ballettdanser ved Den Norske Opera og Ballett siden 2011. Hun har danset en rekke fremtredende roller i det klassiske repertoaret, blant annet som Sukkerfeen i Dinna Bjørn’s Nøtteknekkeren, Myrtha i Giselle, Lescaut’s elskerinne i Manon og Kitty i Christian Spucks Anna Karenina. I det moderne repertoaret har hun blant annet danset i ballettene Falling Angels og No More Play av Jiří Kylián, Forsythes The Vertiginous Thrill of Exactitude og Nacho Duatos Without Words, samt danset rollen som Regine i Cina Espejord og Marit Moum Aunes produksjon Ghosts – Ibsens Gengangere. I tillegg har hun medvirket i stykker av en rekke norske koreografer som Alan Lucien Øyen, Ingun Bjørnsgaard og Hege Haagenrud. I 2014 vant hun Anders Jahres pris for yngre kunstnere.

Ida Elise Broch

Skuespiller

Ida Elise Broch (f. 1987, Oslo) er utdannet fra Statens Teaterhøgskole ved Kunsthøgskolen i Oslo, hun jobber som freelance skuespiller og er å se både på teaterscenen og film. Hun er kjent fra filmer som Switch og Mannen som elsket Yngve, og fra TV-seriene Det tredje øyet og Lilyhammer. Hun vant Beste kvinnelige skuespiller under Gullruten i 2015 for sin rolle i tredje sesong av Lilyhammer.

Ingrid Neset

Fløytist

Ingrid S. Neset (f. 1992, Os) begynte å spille fløyte som 11-åring, og vant ungdommens musikkmesterskap i 2009 der hun ble kåret til «Årets musiker», før hun studerte på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København hos Ulla Miilmann og Toke Lund Christiansen. Hun har vært solist flere ganger med bl.a. Bergen Filharmoniske Orkester, Stavanger Symfoniorkester, Forsvarets Musikkorps Vestlandet og TrondheimSolistene. Har er tildelt en rekke priser og utmerkelser, som Statkrafts «Young Star»-pris og Sonning talentstipend. Som 23-årig vant hun stillingen som solofløytist i Stavanger Symfoniorkester, og har siden det også spilt med store orkestre over hele Skandinavia. Hun spiller nå på ettårskontrakt som solofløyte i Operaen i København.  

Liv Barbosa Blad

Filmregissør

Liv Joelle Barbosa Blad (f. 1990, Oslo) er regissør og manusforfatter. Hun ble utdannet fra Nordland Kunst og Filmfagskole i 2013. Liv har regissert en rekke kortfilmer, den siste, «Min søster» vant Amanda for beste kortfilm i 2017. Liv regisserer for tiden «NUDES», hennes første serie for NRK i samarbeid med Barbosa Film og Erika Calmeyer. Liv er deleier i Barbosa Film, et selskap som jobber for å løfte kvinnelige filmskapere og fokuserer på mangfold.

Maria Angelika Carlsen

Fiolinist

Maria Angelika Carlsen (f. 1988, Nesodden) ble ansatt som konsertmester 2 i Stavanger symfoniorkester høsten 2011 og fikk jobb i samme stilling i Kringkastingsorkesteret i august 2014. Sesongen 17/18 er hun tilbake i Stavanger i et vikariat som 1. konsertmester. Maria har vært konsertmester og kunstnerisk leder i Ensemble Allegria siden starten i 2008. Hun avsluttet våren 2011 sin bachelorgrad ved Norges musikkhøgskole i Oslo, I løpet av denne tiden tok hun et opphold i København og ved Det kongelige danske musikkonservatorium, der hun studerte med Serguei Azizian. Maria har variert erfaring som solist, der høydepunktene har vært oppdrag med Bergen Filharmoniske Orkester, Stavanger symfoniorkester, Kristiansand Symfoniorkester, Tromsø symfoniorkester, Norges musikkhøgskoles symfoniorkester og Ensemble Allegria.  Maria Angelika er en aktiv kammermusiker, og har spilt i saler som Wigmore Hall, Carnegie Hall (Zankel), Universitetets Aula og Conservatoire i Brüssel, med kammermusikkpartnere som Martin Fröst, Lars Anders Tomter, Henning Kraggerud, Håvard Gimse, Karen Gomyo og Leif Ove Andsnes. Sammen med Eva Stalheim, Marthe Husum og Frida Fredrikke Waaler Wærvågen spiller hun i Atem String Quartet. Maria spiller på en Guiseppe Rocca fra 1850, utlånt av Dextra Musica.

Maria Eikefet

Fiolinist

Maria Eikefet (f. 1989, Lindås) er utdannet fiolinist ved Norges musikkhøgskole. Hun er en allsidig musiker som etter studiene blant annet har jobbet som distriktsmusiker på Sortland i Vesterålen og gjort over 200 konserter i Nordland fylke med egne produksjoner for klavertrio. Maria har vært fiolinist i Ensemble Allegria siden høsten 2008, og fra 2013 har hun i tillegg jobbet som orkesterets daglige leder.

Mariama Slåttøy

Danser

Mariama Slåttøy (f. 1992, Trondheim) er utdannet fra Balletthøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo med en bachelorgrad i utøvende dans. Etter endt utdanning har hun medvirket i fire produksjoner for Oslo Danse Ensemble hvor hun har jobbet med koreografene Jo Strømgren, Subjazz, Fredrik «Benke» Rydman, Toni Ferraz og Ole Martin Meland. Hun har også turnert med Riksteatret og spilt i musikalene Chicago ved Oslo Nye Teater og Singin’ in the Rain ved Folketeatret. I tillegg har hun hatt en rekke danseoppdrag for ulike arrangementer, TV-opptredener, og medvirket i musikkvideoer og flere filmprosjekter.

Nora Elise Augustinius

Danser

Nora Elise Augustinius (f. 1998, Oslo) har en bachelor i klassisk ballett og er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og ballettskolen ved Den Norske Opera og Ballett. Hun er fra Høsten 2019 ansatt i Nasjonalballetten. Hun har danset hovedrollen i «Allegro Brilliante» under Nasjonalballetten UNGs turné i Cannes i 2017, og vant førstepris i Nordic Baltic Ballet Competition i 2017. Ved Den Norske Opera & Ballett har Nora gjort repertoar som «Minus 16» av Ohad Naharin, «Some see stages» av Cina Espejord og medvirket i balletter som «Giselle», «Nøtteknekkeren», «Serenade» og «The Hamlet Complex» av Alan Lucien Øyen. November 2018 danset Nora rollen som Regine i Cina Espejord og Marit Moum Aunes produksjon av «Ghosts – Ibsens Gengangere» på Nasjonalballettens turné i Shanghai.

Oddrun Lilja Jonsdottir

Gitarist

Oddrun Lilja Jonsdottir (f. 1992, Oslo) er gitarist og vokalist i LILJA, Moksha, Bugge Wesseltofts New Conception of Jazz og Frode Haltlis Avant Folk. Hun er utdannet fra Norges musikkhøgskole og har gjort seg bemerket som en autentisk, spennende og nyskapende musiker på den norske og internasjonale jazzscenen. Lilja har turnert verden rundt og høstet gode kritikker på konsertene og plateinnspillingene hun har medvirket på. For tiden er hun aktuell med prosjektet «LILJA: hjem til verden», hvor hun har skrevet musikk inspirert av samarbeidsprosjekter hun har gjort med tradisjonsmusikere i ti forskjellige land. 

Ole Christian Haagenrud

Pianist

Ole Christian Haagenrud (f. 1989, Oslo) blir regnet som en av de mest lovende unge pianister i Norge. I 2015 avsluttet han det prestisjefylte diplomstudiet ved Norges musikkhøgskole der han hadde professor Jens Harald Bratlie og professor Håvard Gimse som sine lærere. Ole Christian har vunnet Robert Levins Festspillpris og en andre rekke priser. Han har spilt med orkestre som Bergen Filharmoniske Orkester og Kringkastingsorkesteret ved flere anledninger. I tillegg til solistoppdrag er han en svært ettertraktet kammermusiker og akkompagnatør, og har samarbeidet med musikere som Lars Anders Tomter, Henning Kraggerud og Arve Tellefsen. Ole Christian har opptrådt på en lang rekke festivaler i Norge og i utlandet, og har holdt konserter på flere av de største scenene i Europa. Han hadde sin internasjonale debutkonsert i Concecertgebouw i Amsterdam i 2016.

Sebastian Biong

Danser

Sebastian Biong (f. 1996, Bærum) er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo med en bachelorgrad i samtidsdans. Før endt utdanning startet han i freelance-jobb som danser hos Rom For Dans og for Eivind Seljeseth, og har videre jobbet med koreografene Roza Moshtaghi og Bente Alice Westgård i 2018/2019

Simon Tillaas

Filmregissør

Svensk-eritreiske Simon Tillaas (f. 1985, Stockholm) er filmregissør med utdannelse fra Den norske filmskolen på Lillehammer. Hans eksamensfilm Den lille døden, vant nasjonale og internasjonale priser, deriblant en av de gjeveste europeiske filmprisene for filmstudenter: VFF Young Talent Award på The International Festival of Film Schools i München.

Tabita Berglund

Dirigent

Tabita Berglund (f. 1989, Trondheim) går på masterstudiet i dirigering ved Norges musikkhøgskole hos prof. Ole Kristian Ruud. Hun er opprinnelig cellist, og tok en mastergrad hos prof. Truls Mørk. Hun er en kammermusiker som jevnlig spiller i Oslo-Filharmonien og Bergen Filharmoniske Orkester, samt TrondheimSolistene. I 2015 begynte hun å dirigere, ved en tilfeldighet, og ble bergtatt. Direksjon har vært hennes hovedfokus siden dette. Hun har deltatt i Bernard Haitinks mesterklasse i Lucerne, Jorma Panulas mesterklasse i Sønderborg og Gstaad Conducting Academy med Jaap van Sweden, hvor hun vant Neeme Järvi-prisen. Etter auditions med Stavanger Symfoniorkester, ble Tabita valgt som kandidat til Opptakt. Dette inkluderer opptredener med Göteborgs Symfoniker, Oslo-Filharmonien, alle symfoniorkestrene i Norge og Den Norske Opera.

Thormod Rønning Kvam

Pianist

Thormod Rønning Kvam (f. 1991, Røyken) har de siste årene etablert seg blant Norges mest fremadstormende unge pianister. Han har spilt på direktesendinger i radio og TV og har allerede rukket å opptre på viktige konsertarenaer både i Sverige, Russland, Ungarn, Italia, Østerrike, Tyskland, Nederland og England. Har siden 2010 også blitt veiledet jevnlig både av Jiři Hlínka, Håvard Gimse, Christian Ihle Hadland og Leif Ove Andsnes. Rønning Kvam har i en årrekke hatt stor interesse for idéskaping og nye kreative initiativer og var kunstnerisk leder for Fagerborgfestspillene og RisørUNG før han i 2015 var med på å stifte Edvard Munch Ensemble, der han er pianist og administrativ leder.

Victoria Putterman

Fiolinist

Den New York-fødte norske fiolinisten Victoria Putterman (f. 1992) er utdannet fra The Juilliard School, Barratt Due musikkinstitutt og Hochschule für Musik “Hanns Eisler” i Berlin. Hun har opptrådt som solist og kammermusiker i USA og en rekke europeiske land på prestisjetunge arenaer, bl.a. Lincoln Center i New York, Wigmore Hall i London, Helsinki Music Center, Festspillene i Bergen, Den Sorte Diamant i København og Oslo Konserthus. Som tenåring ble hun kåret til 1. prisvinner i Ungdommens Musikkmesterskap (både duo og solo) samt i internasjonale konkurranser i Tsjekkia og Italia. Siden 2007 har hun jobbet tett med Itzhak Perlman etter å ha blitt tatt opp ved hans talentprogram og blir regelmessig invitert til konsertoppdrag tilknyttet programmet både i USA og andre land. Hun har blant annet vært på turné som solist med Oslo Camerata i Mozart Sinfonia concertante sammen med Henning Kraggerud. I tillegg til å være kunstnerisk leder og fiolinist i Edvard Munch Ensemble spiller hun regelmessig i Oslo-Filharmonien.