Stjernespekket i Nord! Festspillene i Nord-Norge 19. - 26. juni.

11.06.2021 / SpareBank 1 Nord-Norge Samfunnsløftet og Talent Norge samarbeider om talentutvikling i nord. Gjennom å satse på enkeltprogrammer og legge til rette for møter og kompetanseutveksling på tvers av sjangre, arbeider vi for at talentene får tilgang til gode talentprogram der de bor. Nå kan du oppleve de unike talentene under Festspillene i Nord-Norge og bli med på et helt nytt Talentakademi. Festspillene byr også på møter med talenter knyttet til andre satsinger i Talent Norge.

 

Talenter du kan oppleve under festspillene

Elle Sofe Sara er årets festivalprofil og kan oppleves i åpningsforestillingen Vástádus eana - The answer is land og i Innaførr? - en samtale med Mari Boine om å sprenge grenser. Elle Sofe Sara er tilknyttet Mer Films talentsatsing Nye fortellinger.

Frederic Molund og Christina Sleipnes fra Hålogaland Teaters talentsatsing blir å se i forestillingen Bølgebrus. Her medvirker også Kaja Frydenlund, mentor i talentprogrammet ved Arktisk Filharmoni.

Eline Hellerud Åsbakk, Agnes Ida Pettersen og Katja Schia er tilknyttet Festspillene i Nord-Norges talentsatsing Open Call og blir å se i konsertforestillingen Om å holde seg oppe.

Katarina Skår Lisa og Maja Skogstad er også tilknyttet Open Call. Katarina blir å se i Čázevulošnieida / Undervannsjenta og i Den samiske halvtimen. Maja er kunstnerisk ansvarlig og skuespiller i Fra havet.  

Mathilde Caeyers, tidligere talent i RadArts talentsatsing UREDD, er produsent, koreograf og kunstnerisk ansvarlig for danseforestillingen New Religion. Her medvirker blant andre Karianne Andreassen, tilknyttet talentsatsingen TILT Grow og UREDD.

Karianne Andreassen kan også oppleves i You had your period and we forgot to throw you a party, i Silent Disco og i Linedance with me.

Det blir konsert med bandet Heave Blood & Die fra Varangerfestivalens talentsasting.

Benjamin Mørk er også fra Varangerfestivalens talentsasting og har komponert musikken til forestillingen Utvik Senior.

Tine Surel Lange er har komponert musikken til danseforestillingen You might like me better if we sleep together. Hun er tilknyttet talentsatsingen KUPP.

Johan Lindvall medvirker i forestillingen Ilmmis. Lindvall var vinner av Sparebank 1 SMN JazZtipendiat i 2019.

Pijar, fra Insomniafestivalens talentsatsing Cloud Exit, er en del av line-upen i Nordic Frequency som avslutter årets festspill.

 

Talentakademiet
Date: 19.– 26. juni, 2021

Talentakademiet er nytt av året og samler talenter og prosjektledere fra hele den nordnorske talentklyngen i festspillbyen Harstad. Over tre dager arrangeres det workshops innenfor alle kunstformer, utviklet for å passe alle talenter uavhengig av kunstpraksis.  

Workshopene holdes av internasjonale og nasjonale kunstnere med ekspertise innenfor sine respektive fagfelt. Blant de medvirkende er teaterregissør og dramatiker Nina Wester, musiker og joiker Sara Marielle Gaup, forsker og gitarist Pétur Jónasson og dansekunstner Liv Hanne Haugen.

 

Les mer

Mer informasjon om Festspillene.

Mer informasjon om Talent Norges talentutviklingsprogram i Nord-Norge  

 

 

 

Riddu Sessions: Emil Kárlsen med Lávre og venner

Emil Karlsen ble kåret til Årets unge kunstner av Riddu Riđđu Festivalen i 2019. Nå skal artisten fra Omasvuotna/Storfjord headline urfolksfestivalen med sitt kommende debutalbum Nagirvárrái.

Riddu Sessions: Emil Kárlsen med Lávre og venner

Fagsamlinger nord

Fagsamlingene er knyttet til Talent Norge og SpareBank 1 Nord-Norge Samfunnsløftet sitt samarbeid om talentutvikling i nord. Fagsamlingene er åpne for alle.

Fagsamlinger

Talentakademi Nord - Norge

Talent Norge og Sparebank1 Nord-Norge Samfunnsløftet presenterer et helt nytt Talentakademi under Festspillene i Nord-Norge!

Talentakademi Nord - Norge