International Library of Fashion Research

Den internasjonalt anerkjente moteredaktøren Elise By Olsen utvikler sitt drømmeprosjekt i tilknytning til talentprogrammet Globus – unge talenters globale veier.

Etter nesten 10 år i mote-, kunst- og mediebransjen som redaktør, kurator og utgiver har By Olsen sett en mangel på opplysende og kunstnerisk diskurs i mote. Midlene skal gå til å bygge en internasjonal og innovativ moteinstitusjon basert i Norge, som skal samle, dokumentere og aktivere et mangfold av kunstneriske, intellektuelle og institusjonelle aktører og talenter innenlands og utenlands. Via en digital plattform skal motediskursen være lett tilgjengelig for internasjonale aktører, i kontrast til det mer eksklusive, fysiske institusjonen som vil være basert i Oslo.

Første fase av et stort globalt samarbeid med flere av verdens største motehus på laget var en fundraising og Talent Norge matchet de private innskuddene som kommer inn.

I oktober 2020 lanserte By Olsen International Library of Fashion Research – verdens første uavhengige motebibliotek. Den første lanseringen var digital, før det fysiske biblioteket lanseres på det nybygde Nasjonalmuseet i Oslo.

By Olsen var også en del av talentprogrammet Globus – unge talenters globale veier, et nordisk pilotsamarbeid mellom Nordisk Kulturfond og Talent Norge.

På bildet: Elise By Olsen. Foto: Christian Tunge

For mer informasjon, kontakt Elise By Olsen.

Private bidragsytere:

  • Blender agency AS
  • Holzweiler Items AS
  • Platform Consulting AS
  • Ic Scandinavia AS
Info
Sjanger Visuell kunst
Område Oslo
Vedtatt 2020
Periode 2020
Finansiering
Talent Norges tildeling 350 000 NOK
Private bidragsytere 350 000 NOK
Total støtte 700 000 NOK
22. mai 2024

– Mentorskapet utvider definitivt horisonten min

ArtEx-deltager Mark Tholander utforsker hva som ligger i begrepene familie og fellesskap. I en eksperimenterende fase av kunstnerskapet får han råd fra mentorene Haeju Kim og Ed Atkins.

– Mentorskapet utvider definitivt horisonten min

Underskog

Underskogen, en ny satsning på Kunstnernes Hus, tar. sikte på å eksponere allmenheten for unge kunstnerskap og skape flere møteplasser mellom kunst og publikum.

Underskog

Skulpturpunkt: Ekebergparken

Prosjektet Skulpturpunkt: Ekebergparken har som ambisjon å styrke og løfte frem nye og unge kunstnere innenfor det tredimensjonale kunstfeltet.

Skulpturpunkt: Ekebergparken