Christina Sleipnes - Skuespiller

05.02.2023 / Jeg hadde en lærer en gang som sa at talent er å trives og jeg tror det ligger noe i det. Jeg tror ikke helt på at man er født med talent i noe. Men jeg har elsket å drive med teater hele livet så det er det jeg har lagt energien min i og det jeg har jobbet hardt for å utvikle meg i. Talent er å trives med noe for så å legge ned arbeidet for å bli bedre. "

Alder: 27 år 

 

Bosted: Tromsø 

 

Kunstfelt: Teater/ Skuespiller

 

Hvor lenge har du holdt på med teater?

Jeg har holdt på med teater siden jeg begynte på kulturskolen da jeg var 8 år. Så i år er det jaggu 20 års jubileum! Hurra!

 

Hvordan startet det?

Ja, si det. Jeg har veldige gøyale foreldre, som tulla og sang og lekte mye hjemme. Også så vel mamma og pappa at jeg trivdes med å være kreativ og leken og meldte meg opp til kulturskolen. Og resten er, som man sier, historie. 

 

Hva ønsker du å oppnå med kunsten din?

Åj. Ja, det er jo veldig mye og veldig lite på en og samme tid. Man ønsker jo å være et bidrag til samfunnsdebatten. Gi stemmer til de som ikke alltid blir hørt eller som ikke har mulighet til å bruke sin egen. Eller åpne opp for nye synspunkter og vise at det finnes andre veier å gå. Men jeg er også veldig opptatt av at teateret skal være et fristed. Det er som en tur på fjellet eller å hoppe i havet om sommeren. Det er ikke livsnødvendig, man klarer seg uten, men det er sinnsykt deilig! Det gjør livet litt bedre! Ting må ikke alltid ha en dypere mening, noen ganger kan vi bare gjøre ting fordi det er godt for oss. Og både å se på andre spille og spille selv gjør livet mitt bedre. Også håper jeg at det jeg lager gjør noen andres liv litt bedre og. 

 

Hva liker du best med programmet du har vært en del av?

Jeg er utrolig takknemlig for at jeg får jobbe på et hus hvor det er så mye kvalitet i de forskjellige fagfeltene. Det er jo det beste. Å få muligheten til å jobbe med bra folk. Det er helt essensielt når man driver med en så kollektiv kunstform som jo teater er. Er veldig glad for at Talent Norge bidrar til at det blir lettere for teatrene å satse på unge kunstnere! 

 

På hvilken måte har det bidratt til din kunstneriske utvikling?

Jeg har fått noen nye erfaringer og utfordringer mens jeg har vært her. Det er jo essensielt for å utvikle seg i noe som helst. Har også fått muligheten til å utvikle meg i trygge rammer, det har vært godt for en rimelig nyutdannet skuespiller som var freelancer under store deler av pandemien! 

 

Hva inspirerer deg?

Dette syns jeg er veldig vanskelig å svare på, for det kan jo være alt mulig. Noen perioder så klarer man å ha et åpent blikk og være åpen for impulser og inspirasjon. Alt fra musikk til mat til et enkelt møte med et menneske til ja, det meste. Mens andre perioder er det ingenting. Det er jo som alt annet, inspirasjon og motivasjon kommer og går. 

 

Hvordan motiverer du deg selv?

Jeg blir ofte utrolig motivert av å se andre spille teater. Både det å se noe man liker og noe man ikke liker tenner en flamme i meg som får meg til å ville strekke meg lengre. Det er vanskelig å lage bra teater. Og takk og pris for det, for hvis ikke hadde det vært utrolig kjedelig.

 

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut for deg?

Det er jo enten prøver eller så er det forestillinger. Det er som regel åtte ukers prøvetid hvor vi har prøver med tekst, prøver til kostyme og sminke, tekniske prøver etc. Etter det følger forestillingsperiode. Så en vanlig arbeidsdag kan se veldig annerledes ut fra dag til dag og periode til periode.

 

Hva er din beste kunstopplevelse?

Det er mange gode kunstopplevelser å ta av. Syns det er vanskelig å velge én. Men for å ta en litt nylig en så koste jeg meg veldig med “Tid for glede” på Det Norske Teatret. 

 

Hvem er ditt kunstneriske forbilde?

Hvis jeg skal være helt ærlig så har jeg ingen. Men det finnes mange kunstnere jeg ser opp til av forskjellige grunner. Akkurat nå så er jeg rimelig forelsket i regissøren vår Maria Drangeid fordi hun har en så kul, kreativ og gaga teaterhjerne og fordi hun er en drøm å jobbe med.

 

Hva legger du i ordet talent?

Hadde en lærer en gang som sa at talent er å trives og jeg tror det ligger noe i det. Jeg tror ikke helt på at man er født med talent i noe. Men jeg har elsket å drive med teater hele livet så det er det jeg har lagt energien min i og det jeg har jobbet hardt for å utvikle meg i. Talent er å trives med noe for så å legge ned arbeidet for å bli bedre. 

 

Hva har det betydd for deg å være del av talentprogrammet ved Hålogaland Teater?

Jeg er utrolig takknemlig for at jeg har fått være en del av talentprogrammet ved Hålogaland Teater. Jeg føler at jeg allerede har nevnt det meste, men det som har vært viktigst for meg har vært å få vokse og utvikle meg i et svært kompetent og trygt miljø. 

 

Hva holder du på med for tiden? 

Akkurat nå har vi oppkjøring til premiere på Den Gylne Drage på torsdag. Så hvis du er i Tromsø da så stikk innom da vel ;) 

 

 

Foto: Marius Fiskum

 

Les mer om talentprogrammet ved Hålogaland Teater her.

 

 

Voksenåsen Vokalakademi

Voksenåsen vokalakademi er et nordisk talentprogram for klassiske sangere.

Voksenåsen Talentprogram
19. september 2022

Patrick Hilmar Ingvaldsen - Skuespiller

Jeg er utrolig takknemlig for at NyeNational har gitt meg mulighet til å jobbe på Nationaltheatret. Det er en fantastisk arbeidsplass med vanvittig dyktige folk i alle ledd. Jeg lærer hver eneste dag!

Patrick Hilmar Ingvaldsen - Skuespiller
19. september 2022

Daria Glenter - Dramatiker

"Gjør en innsats for å være glad på andres vegne, på ordentlig! Det åpner opp rom i deg sjøl som du ikke visste du hadde. Det er en kraft i å glede seg på andres vegne. Du blir sterkere av det sjøl."

Daria Glenter - Dramatiker