Faglig råd tidligere programperioder i ArtEx

Faglig råd er oppnevnt av styringsgruppen i ArtEx som består av rektorene fra Norges musikkhøgskole, Kunsthøyskolen i Oslo, dekan ved Den norske filmskolen og daglig leder i Talent Norge. Faglig råd skal sikre at kunnskapsutvikling og faglighet skjer i henhold prosjektets formål. Rådet skal involvere og forplikte representanter fra det profesjonelle kunstfeltet, nasjonalt og internasjonalt, innstiller talenter til programmet og ansetter mentorer, samt har det faglige ansvaret for innholdet i ArtEx.

Even Lynne

Faglig leder

Even Lynne er faglig leder for ArtEx-programmet. Han er ansatt som første­ amanuensis i teater ved Universitetet i Ag­der, er tidligere dekan ved Teaterhøgskolen, KHiO.

Med bakgrunn som internasjonalt sertifisert coach fra The Coaches Training Institute (CTI) har Lynne utviklet mental trening for utøvende kunstnere som et av sine spesielle kompetanseområder. Basert på dette arbeidet utarbeidet han i 2015 idé og konsept til ArtEx-programmet. Even Lynne er utdannet fra Statens teaterhøgskole og har sin profesjonelle bakgrunn som skuespiller ved blant annet Nationaltheatret, Den Nationale Scene i Bergen og Trøndelag Teater. Han er aktiv som foredragsholder og faglitterær forfatter og ble i 2016 ansatt som instituttleder ved Fakultetet for kunstfag på Universitetet i Agder.

Yanniv Cohen

Danser, koreograf og fotograf og ansatt som førstemanuensis i samtidsdans ved KHiO. Som danser har Cohen arbeidet med en rekke kunstnere, han har jobbet med Carte Blanche og danset i Nasjonalballetten. Som fotograf har han stilt ut sine arbeider i en rekke gallerier og skapt kortfilmer og promoer for danseforestillinger. Yaniv har siden 2009 koreografert egne verk, som har blitt fremført i Norge, Tyskland og Israel.

Tine Thing Helseth

En av de ledende musikerne i sin generasjon, med hele verden som arbeidsplass. Hun har spilt med noen av verdens fremste orkestre og dirigenter, på verdens største scener og festivaler. I tillegg til sin solo-virksomhet leder hun to ensembler, tenThing brassensemble og Tine Thing Helseth Quintet. Tine er også fast programleder på NRK Klassisk og professor i trompet på Norges musikkhøyskole.

Runar Hodne

Professor i regi ved KHiO. Han er utdannet ved regilinjen, Statens teaterhøgskole og er cand. mag. med Kunsthistorie fra Universitetet i Oslo. Han har vært fast regissør ved Nationaltheatret 2005–2009, leder for Torshovteatret 2007–2009 og har hatt regioppdrag ved de største teatrene i Århus, Firenze, Stockholm og København.

Inge-Lise Langfeldt

Professor og hovedlærer for klippelinjen ved Den norske filmskolen. Hun har både vunnet Amanda som beste klipper (1998), og fått utdelt Amanda komitéens ærefulle Gullklapper for sin innsats gjennom et langt filmliv (2017). Filmer hun har klippet har vunnet priser på flere festivaler i inn- og utland. Spillefilmen «Elling» ble nominert til Oscar, og Tv-serien «Gutta Boys» til Emmy. Hun har vært involvert i co-produksoner både i Nord-Irak, Tjekkia, Finland, Tyskland og Skandinavia. Jobbet som fotograf på Cuba og i Mexico, samt hatt klippe-workshop i Guatemala for Latin-amerikanske filmkollegaer. I tillegg til undervisning på filmskolen har hun undervist videostudentene på Kunstakademiet i Oslo, og tidligere bidratt som klippe-konsulent og dramaturg for Statens filmopplæring/Statens Studiesenter for film.

Jarle Aambø

Jarle Aambø har mellomfag i helselære og idrettsbiologi ved Norges idrettshøgskole. I perioden 1985–1994 var han alpintrener og landslagssjef i Norges skiforbund. I perioden 1993–2004 hadde han en rekke ulike roller på Olympiatoppen, og var toppidrettssjef i Norges Idrettsforbund (NIF) i 2004–2013. Siden da har han hovedsakelig brukt sin tid på Olympiatoppens prestasjonsklynge.

Wolfgang Plagge

Pianist og komponist med oppsiktsvekkende klaverdebut allerede som tolvåring i 1972. Har vunnet flere nasjonale og internasjonale priser. Ettertraktet kammermusiker og solist. Omfattende produksjon som komponist som spenner fra liturgisk musikk til symfoniske verker, kammermusikk og solistisk klavermusikk. Kunstnerisk leder for Talentskolen ved Bærum kommunale kulturskole i 23 år. I 2009 tilsatt som professor ved Norges musikkhøgskole og ved Høgskolen i Nord-Trøndelag.